Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in de afvalcontainer past. Denk hierbij onder andere aan meubels, bankstellen, kasten, vloerbedekking, groot wit- en bruingoed, tuinstoelen en tafels.

Spullen die niet tot de categorie grof huishoudelijk afval behoren zijn onder andere: klein chemisch afval, glas, puin, asbest, dakleer en verpakkingsmateriaal.

 

Waar kan ik het kwijt?

Grof huishoudelijk afval kunt u één keer in de twee weken (met een maximum van 1 m³ gratis) aanbieden bij één van de vier scheidingsstations. Voor elke m³ die u meer aanbiedt geldt een tarief van € 16,00 per m³., met een maximum van 3 m³.  

De GAD biedt u tevens de mogelijkheid aan uw grof huishoudelijk afval bij u thuis te laten ophalen.

Voor het maken van een afspraak om uw grof huishoudelijk afval op te halen kunt u op werkdagen tussen 08.00 - 12.00 uur bellen naar: 035-6991888 (kies daarna optie 1). Ook kunt u een afspraak regelen via de ophaalservice grof huishoudelijk afval op deze website. Klik hier om naar die pagina te gaan.

Voor de ophaalservice geldt eveneens dat u één keer in de twee weken (met een maximum van 1 m³ gratis) mag aanbieden. Voor elke m³ die u meer aanbiedt via de ophaalservice geldt een tarief van € 45,00 per m³, met een maximum van 3 m³. Er zijn echter wel bepaalde voorwaarden verbonden aan de ophaalservice van de GAD.Scheidingsstations
Ophaalservice