De GAD Gooi en Vechtstreek zamelt huishoudelijk afval in van huishoudens uit zeven Noord-Hollandse gemeenten: Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren.
U kunt met ons een afspraak meken om uw grofvuil op te laten halen. Dat kan voor de volgende soorten afval: 
•    planken,
•    (grof) tuinafval,
•    een oud bankstel,
•    een kapotte koelkast, televisie of wasmachine.

Bent u inwoner van één van de zeven Noord-Hollandse gemeenten? Dan kunt u via het onderstaande formulier een afspraak maken om grof huishoudelijk afval op te laten halen.

Vul het formulier in…

Er is een technische storing bij het invullen van het formulier. U ontvangt wel een ontvangstbevestiging, maar niet altijd een afspraakbevestiging waarop de datum en de tijd staan waarop de spullen worden opgehaald. Mocht u deze afspraakbevestiging niet binnen 1 werkdag ontvangen, wilt u dan contact opnemen met de klantenservice? 

Of bel naar onze klantenservice…
U kunt ook telefonisch een afspraak om grof huishoudelijk afval op te laten halen. Bel hiervoor naar de GAD, op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur: 035-6991888 (kies daarna optie 1).

Heeft u nog bruikbare spullen bij het grof vuil of grof huishoudelijke afval zitten? Die zijn welkom in de speciale kringloopcontainer bij de scheidingsstations. Bruikbare spullen kunt u direct brengen naar de kringloopwinkel: de dichtstbijzijnde vindt u via de brenglocatiekaart van de GAD.

Voorwaarden voor aan huis ophalen
De GAD haalt niet alles aan huis op. Wilt u weten wat wel en wat niet? Lees dan de voorwaarden voor het ophalen van grof huishoudelijk afval erop na.

Contactgegevens
Vul de onderstaande gegevens in om een aanvraag voor het ophalen van grof huishoudelijk afval te doen (verplichte velden). Er is een technische storing bij het invullen van het formulier. U ontvangt wel een ontvangstbevestiging, maar niet altijd een afspraakbevestiging waarop de datum en de tijd staan waarop de spullen worden opgehaald. Mocht u deze afspraakbevestiging niet binnen 1 werkdag ontvangen, wilt u dan contact opnemen met de klantenservice? 

 
Voorletters:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Straatnaam:*
Huisnummer:*
Huisnummer toevoeging:
Postcode:*
Plaats:*
Telefoonnummer:(overdag)*
E-mailadres:*


Afwijkende ophaalplaats

Als de aanbiedplaats afwijkt van het adres dat u heeft opgegeven in de aanvraag dan kunt u dat hier aangeven.

Afwijkende aanbiedplaats
Voorwaarden voor het ophalen van grof huishoudelijk afval
 • Afval op de afgesproken ophaaldag vóór 7.30 uur óf de avond ervoor na 20.00 uur aan de openbare weg zetten.
 • Afval dat niet volgens de geldende regels aangeboden is, wordt door de GAD niet opgehaald en dient u zelf voor 20.00 uur dezelfde dag nog te verwijderen van de aanbiedplaats.
 • Los afval dient verpakt of gebundeld te worden en mag niet langer zijn dan 2 meter.
 • Grof tuinafval aanbieden tot 1,5 meter lang en in handzame bundels tot maximaal 15 kilogram.
 • Omdat grof huishoudelijk afval wordt opgehaald door een auto met een kraan, moet het afval goed bereikbaar zijn, vrij van de stoeprand. Plaats grof huishoudelijk afval dus niet bij verzamelcontainers, op de oprit, bij elektriciteitskastjes, bij een lantaarnpaal, tegen een hek, achter auto’s, bij of onder een boom, onder een balkon en dergelijke.
 • Indien u grof huishoudelijk afval aanbiedt in open huisvuilzakken deze alleen aanbieden als deze géén huisvuil bevatten. Anders neemt de GAD deze niet mee.
 • Puin, bouw- en sloopafval, steen, beton, zand, auto-onderdelen, (glas)platen, textiel, dakleer-bitumen, asbest, bedrijfsafval, kleine elektrische en elektronische apparaten, papier en karton en klein chemisch afval (KCA) neemt de GAD niet mee.
 • KCA dient u zelf naar een KCA-depot op een scheidingsstation te brengen.
 • Voor glas, papier en karton, textiel, kleine elektrische en elektronische apparaten kunt u terecht op één van de vier scheidingsstation van de GAD. Papier en karton kunt u ook in uw container voor papier en karton doen. Textiel is ook welkom bij een textielcontainer bij u in de buurt . Glas kunt u brengen naar een glascontainer.
 • Voor de afvoer van puin, bouw- en sloopafval, etc. zijn er diverse containerbedrijven in de regio.
 • Of u grof huishoudelijk afval nu zelf brengt of laat ophalen, het is gratis zolang het niet méér is dan 1 kubieke meter per twee weken (1 x 1 x 1 meter). Indien u meer dan 1 kubieke meter aanbiedt, dan brengt de GAD kosten in rekening. U mag maximaal 3 kubieke meter aanbieden. Zelf brengen naar een scheidingsstation kost € 16,00 per extra kubieke meter en laten ophalen kost € 45,00 per extra kubieke meter. Op de scheidingsstations kunt u pinnen.
 • Het aanbieden van grof huishoudelijk afval dient te voldoen aan de wet- en regelgeving, genoemd in de afvalstoffenverordening.

Uw privacy
De GAD respecteert de privacy van alle gebruikers van deze website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om uw aanvraag zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. De GAD zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden overhandigen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren en verwerken van uw aanvraag.

Privacyreglement regio Gooi en Vechtstreek download hier het regelement als pdf