Verschillende soorten grof huishoudelijk afval haalt de GAD gratis en op afspraak bij u thuis op. Het gaat om afval dat niet in uw container past, zoals: 
•    planken
•    (grof) tuinafval
•    meubels, zoals een bankstel
•    witgoed, zoals koelkast, televisie of wasmachine

U kunt dit natuurlijk ook naar één van de scheidingsstations brengen. En als er nog bruikbare spullen bij zitten, is het welkom bij de kringloopcontainers die ook op de scheidingsstations staan. Of breng het naar een kringloopwinkel, hier vindt u een overzicht van alle kringloopwinkels.  

Voorwaarden voor aan huis ophalen
De GAD haalt niet alles aan huis op. Wilt u weten wat wel en wat niet en hoe u het aan de straat moet zetten? Lees dan de voorwaarden voor het ophalen van grof huishoudelijk afval.

Afspraak maken
U kunt telefonisch of via onderstaand contactformulier een afspraak maken om grof huishoudelijk afval op te laten halen. Bel hiervoor op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur naar 035-6991888 (kies daarna optie 1). Of vul onderstaand formulier in: 

Er is heel veel vraag naar deze service, het kan dus een paar minuten duren voor u een afspraakbevestiging ontvangt. Mocht u deze binnen 1 werkdag nog niet ontvangen hebben, wilt u dan contact opnemen met onze klantenservice? 

 
Voorletters:*
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Straatnaam:*
Huisnummer:*
Huisnummer toevoeging:
Postcode:*
Plaats:*
Telefoonnummer:(overdag)*
E-mailadres:*


Afwijkende ophaalplaats

Als de aanbiedplaats afwijkt van het adres dat u heeft opgegeven in de aanvraag dan kunt u dat hier aangeven.

Afwijkende aanbiedplaats
Voorwaarden voor het ophalen van grof huishoudelijk afval
 • Afval op de afgesproken ophaaldag vóór 7.30 uur óf de avond ervoor na 20.00 uur aan de openbare weg zetten.
 • Afval dat niet volgens de geldende regels aangeboden is, wordt door de GAD niet opgehaald en dient u zelf voor 20.00 uur dezelfde dag nog te verwijderen van de aanbiedplaats.
 • Los afval dient verpakt of gebundeld te worden en mag niet langer zijn dan 2 meter.
 • Grof tuinafval aanbieden tot 1,5 meter lang en in handzame bundels tot maximaal 15 kilogram.
 • Omdat grof huishoudelijk afval wordt opgehaald door een auto met een kraan, moet het afval goed bereikbaar zijn, vrij van de stoeprand. Plaats grof huishoudelijk afval dus niet bij verzamelcontainers, op de oprit, bij elektriciteitskastjes, bij een lantaarnpaal, tegen een hek, achter auto’s, bij of onder een boom, onder een balkon en dergelijke.
 • Indien u grof huishoudelijk afval aanbiedt in open huisvuilzakken deze alleen aanbieden als deze géén huisvuil bevatten. Anders neemt de GAD deze niet mee.
 • Puin, bouw- en sloopafval, steen, beton, zand, auto-onderdelen, (glas)platen, textiel, dakleer-bitumen, asbest, bedrijfsafval, kleine elektrische en elektronische apparaten, papier en karton en klein chemisch afval (KCA) neemt de GAD niet mee.
 • KCA dient u zelf naar een KCA-depot op een scheidingsstation te brengen.
 • Voor glas, papier en karton, textiel, kleine elektrische en elektronische apparaten kunt u terecht op één van de vier scheidingsstation van de GAD. Papier en karton kunt u ook in uw container voor papier en karton doen. Textiel is ook welkom bij een textielcontainer bij u in de buurt . Glas kunt u brengen naar een glascontainer.
 • Voor de afvoer van puin, bouw- en sloopafval, etc. zijn er diverse containerbedrijven in de regio.
 • Of u grof huishoudelijk afval nu zelf brengt of laat ophalen, het is gratis zolang het niet méér is dan 1 kubieke meter per twee weken (1 x 1 x 1 meter). Indien u meer dan 1 kubieke meter aanbiedt, dan brengt de GAD kosten in rekening. U mag maximaal 3 kubieke meter aanbieden. Zelf brengen naar een scheidingsstation kost € 16,00 per extra kubieke meter en laten ophalen kost € 45,00 per extra kubieke meter. Op de scheidingsstations kunt u pinnen.
 • Het aanbieden van grof huishoudelijk afval dient te voldoen aan de wet- en regelgeving, genoemd in de afvalstoffenverordening.

Uw privacy
De GAD respecteert de privacy van alle gebruikers van deze website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om uw aanvraag zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. De GAD zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden overhandigen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren en verwerken van uw aanvraag.

Privacyreglement regio Gooi en Vechtstreek download hier het regelement als pdf