voor inwoners, met gemeenten

Over afval valt een boel te leren en over hergebruik van afval nog wel meer. Daarom werken we samen met de Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek. Zij zijn specialist op het gebied van natuur- en milieuonderwijs in onze regio en weten ook met afvaleducatie wel raad. Via de NME-wijzer Gooi- en Vechtstreek bieden wij een tweetal educatieve programma’s aan.

Afvalcoach in de klas

Welk afval ontstaat er op school en hoe gaat de school daarmee om? Kinderen uit groep 5 en 6 gaan op onderzoek en bedenken acties voor het verminderen van afval en het scheiden van afval op school. Lees meer over deze activiteit of meld direct aan!

 

Met je klas naar een scheidingsstation

Met een schoolklas één van de GAD-scheidingsstations bezoeken kan ook. In ongeveer drie kwartier laten we de kinderen zien hoe we afval scheiden en waarom we dat doen. Een scheidingsstationmedewerker verzorgt de rondleiding en vertelt over de werkzaamheden, laat zien welk afval aangeboden wordt en waar je rekening mee moet houden om te bepalen hoe je het afval scheidt. Ook komt het recyclen van afval aan bod.

Lees er meer over op de site van Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek.


Een excursie naar een scheidingsstation boeken

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ