voor inwoners, met gemeenten

De GAD neemt de situatie rondom het coronavirus uiterst serieus. Grootste prioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en het kunnen blijven uitvoeren van het inzamelen van huishoudelijk afval. De GAD volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM en de GGD Gooi en Vechtstreek.

Lees hier alles over onze coronamaatregelen op e scheidingsstations en bij de inzameling van uw afval. Onderaan vindt u de algemene vragen en antwoorden.

Bedankt voor uw flexibiliteit

De afgelopen periode heeft de GAD alle zeilen moeten bijzetten om als gevolg van de Coronacrisis de bezetting op peil te houden. We willen collega’s en inwoners bedanken voor de flexibiliteit.

Het is nog steeds met tijden drukker bij de scheidingsstations en de klantenservice dan voorheen. We vragen uw begrip wanneer u te maken krijgt met wachttijden bij het scheidingsstation of een langere responstijd.


Maatregelen

Scheidingsstations

De medewerkers van de GAD hanteren een strikt toegangsbeleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid.

  • Er is een beperkte toegang, we kunnen dus minder mensen toelaten
  • Medewerkers van de GAD bepalen de toegang tot het scheidingsstation. Maximum aantal bezoekers geldt voor fietsers, voetgangers en auto’s!!
  • Maximaal 2 personen per auto en niet jonger dan 18 jaar! Kinderen moeten in de auto blijven zitten. Het is geen leuk uitje.
  • 1,5 meter afstand tot elkaar wordt door zowel bezoekers als onze medewerkers in acht genomen.
  • De medewerkers van de GAD bepalen ook de toegang van de laatste auto van de dag

Kijk hier voor alle (aangepaste) openingstijden.

Mobiel scheidingsstation

Het mobiel scheidingsstation zal tot nadere berichtgeving niet worden ingezet.

GGD Gooi & Vechtstreek

GGD Gooi en Vechtstreek volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doet zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio.

Blijf via het liveblog op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Veelgestelde vragen over corona

Als u een afspraak heeft, dan halen we het voor u op. Doordat veel mensen thuis zitten en aan het opruimen zijn, merken we dat er veel meer verzoeken krijgen. Hierdoor moet u rekening houden met een wachttijd.

Ja uw afval wordt opgehaald volgens de normale planning. Afvalinzameling behoort tot de cruciale beroepsgroep. Dat betekent dat medewerkers van afvalinzameling een beroep kunnen doen op kinderopvang. We  doen er alles aan om de dienstverlening door te laten lopen.

Onze klantenservice krijgt vanwege de coronamaatregelen veel extra vragen over onze dienstverlening. De wachttijd kan dus langer zijn dan u gewend bent. We raden u aan om alleen te bellen voor spoedvragen en voor andere vragen gebruik te maken van onze website. U kunt hiervoor het contactformulier gebruiken. Bedankt!

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD Regio Gooi en Vechtstreek. Als de landelijke overheid de (duur van) de coronamaatregelen verandert, zullen wij onze maatregelen dienovereenkomstig aanpassen.

De werkzaamheden van de GAD vallen onder beroepen die door de overheid gekenmerkt worden als cruciaal. Dat betekent dat onze dienstverlening rondom afvalinzameling zoveel mogelijk doorgaat. We nemen hierbij alle hygiënemaatregelen in acht, houden afstand tot elkaar en zien erop toe dat bezoekers dat ook doen, en werken thuis wanneer onze werkzaamheden dat toelaten. Daarnaast blijven medewerkers met verkoudheidsklachten thuis.