Gratis compost voor inwoners Gooi en Vechtstreek

14-02-2017

Op zaterdag 25 maart is de Landelijke Compostdag. Inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek krijgen die dag bij de scheidingsstations van de GAD een gratis zak compost mee bij het inleveren van gescheiden afval.  Met deze actie bedankt de GAD de inwoners voor het gescheiden aanleveren van hun afval. Het compost is het rechtstreekse resultaat van het ingezamelde gft-afval.

Gft wordt groen gas
Via de GAD gaat het gft-afval naar Indaver en die zet het volledig om in groen gas, vloeibare CO2 en compost. Groen gras wordt gebruikt voor het verwarmen van huishoudens en als brandstof voor auto’s. De tuinbouw kan vloeibare gebruiken voor de plantengroei. 

Etensresten doen ook mee
Al doet de naam anders vermoeden, gft is meer dan groente-, fruit- en tuinafval. Ook etensresten, zoals pasta, koekjes, koffiefilters kunnen in de groene bak. Vooral het keukenafval is, vanwege het flinke volume, een belangrijke grondstof voor de verwerking tot groen gas.

Op = op

Kom je die dag je gescheiden afval inleveren op één van deze scheidingsstations in Bussum, Weesp, Huizen en Hilversum, dan krijg je een gratis zak compost. De actie geldt zolang de voorraad strekt. De scheidingsstations zijn die dag open van 9.00 tot 16.00 uur.


U bent van harte welkom bij onze scheidingsstations!