Bij veel inwoners haalt de GAD het afval huis aan huis op. We halen zoveel mogelijk gescheiden op:

 • Groente-, fruit- en tuinafval (gft) gaat in de groene minicontainer.
 • Papier en karton kan in de grijze minicontainer met de blauwe deksel.
 • Plastic- en metalen verpakkingen en drankenkartons mogen in zakken aan de straat.
 • Textiel kan in de speciale textielzakken aan de straat of naar textielcontainers in de wijk.
 • Glas kan naar de glasbakken die in de wijk staan.
 • Dat wat overblijft, het restafval, gaat in grijze container (laagbouw) of in de boven- of ondergrondse container hoogbouw.

De locaties van onder andere glasbakken en textielcontainers staan op de brenglocatiekaart. Ook de scheidingsstations staan op deze kaart, daar kunt u uw grof huishoudelijk afval naar toe brengen. Wanneer we bij u komen inzamelen, staat op de inzamelkalender. U mag de minicontainers de avond voor de inzameling vanaf 20.00 uur klaar zetten, als ze op de inzameldag maar om 7.30 uur aan de straat staan. 

Container kapot?

Als uw minicontainer kapot is, kunt u dat doorgeven aan de klantenservice via info@gad.nl of 035-6991888 (werkdagen van 08.00-16.00 uur). We maken dan een afspraak om de minicontainer te repareren of te vervangen. Dat doen wij gratis.

 

Container niet geleegd?

Is uw minicontainer niet geleegd? Dan is er een kaart met uitleg aan uw container gehangen met de reden van niet-leging. Het is verboden om gft-afval, papier en karton, glas, textiel, klein chemisch afval, pmd en elektrische en elektronische apparaten niet te scheiden en bij elkaar in de container te doen.

Redenen voor het niet legen van een minicontainer

 1. Bedrijfsafval mag niet in uw minicontainer, dat moet u via een particulier bedrijf regelen.
 2. U hebt afval in uw minicontainer aangeboden dat niet in deze container hoort, oftewel u hebt uw afval niet goed gescheiden. 
 3. We nemen geen afval mee dat los, op of naast uw container staat. U mag dit wel naar een van onze scheidingsstations brengen.
 4. Uw afval zat zo vast in de minicontainer dat de schudinstallatie het afval niet los kreeg. Zorg ervoor dat op de volgende ophaaldag het afval niet meer vast zit, zodat we weer voor u kunnen legen.
 5. U hebt uw minicontainer twee keer neergezet terwijl deze al door ons geleegd was.
 6. Uw minicontainer zat zo vol, dat het deksel niet meer dicht kon. Als het deksel niet gesloten is, kan er tijdens het legen afval uitvallen. 
 7. Uw minicontainer was te zwaar beladen. Als de container meer dan 50 kg kunnen wij 'm niet legen.
 8. Uw minicontainer stond niet met het handvat naar de rijweg toe. De container moet dan eerst gekeerd worden, voordat we kunnen legen. Geleegde containers zetten we terug met het handvat van de rijweg af. Hierdoor is meteen te zien of een straat al geleegd is.
 9. Uw minicontainer stond op een verkeerde dag aan de straat. Zorg ervoor dat u uw container op de juiste klaarzet. Raadpleeg uw inzamelkalender of kijk op de GAD-app.
 10. Uw minicontainer moet gerepareerd of vervangen worden. U kunt hiervoor bellen met 035 – 69 91 888.

Inzameling met een zijlader 

Als de minicontainers door een auto met zijlader worden opgehaald, worden de containers met een grijparm automatisch geleegd. Minicontainers moeten op een bepaalde manier neergezet worden, anders kan de wagen ze niet legen.

 1. Uw minicontainer moet aan de rechterzijde van de weg worden aangeboden. De huisvuilauto komt maar één keer door elke straat en heeft alleen aan de rechterkant een mechanische hefarm om de container te legen. Dit is het meest praktische aanbiedpunt voor de wijkindeling en rijroute.  
 2. Zet de container niet achter maar naast obstakels, zoals lantaarnpalen en geparkeerde auto's.
 3. Het handvat moet van de weg af staan, de opening moet naar de weg toe. Door het legen met de mechanische hefarm kan het deksel beschadigd raken en blijft het deksel openstaan na het legen. 
 4. De container mag maximaal 50 cm van de stoeprand af staan.
 5. Tussen andere containers moet 40 cm zitten, anders kan de grijparm er niet tussen.
 6. We nemen geen afval mee dat los, op of naast uw container staat.
 7. Uw minicontainer moet gerepareerd of vervangen worden. U kunt hiervoor bellen met 035 – 69 91 888.

Klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie over het aanbieden van uw minicontainer als we deze legen met een zijlader.