Huizen, Blaricum, Laren, deel van Naarden

In Huizen, Blaricum en Laren gaan we starten met anders inzamelen. Dat betekent dat de meeste huishoudens in de laagbouw een nieuwe afvalcontainercontainer (kliko) krijgen voor de inzameling van pmd (plastic- metalen verpakkingen en drinkpakken). De zakken verdwijnen hierdoor uit het straatbeeld. Bij huishoudens in de hoogbouw komen extra ondergrondse containers voor het gescheiden aanleveren van huishoudelijk afval

Laatste nieuws nieuwe afvalcontainers voor pmd en restafval

Vanaf 18 april komen de nieuwe afvalcontainers. Op deze pagina vindt u informatie waarom en wanneer dat voor u geldt. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker via een speciaal telefoonnummer 0800 1050. Ook bent u welkom op één van de inloopbijeenkomsten die van 16.00-20.00 uur gehouden worden.

Huizen:     3 april in het gemeentehuis
Laren:      10 april in het Brinkhuis
Blaricum: 12 april in het gemeentehuis

Laatste nieuws ondergrondse containers

Huizen: De eerste participatiebijeenkomst op 23 maart 2017 werd goed bezocht en er waren veel aanmeldingen om deel te nemen aan de partcipatieavonden.

Laren: De eerste participatiebijeenkomst in Laren op 21 maart 2017 heeft vooral positieve reacties opgeleverd. Er zijn 8 inwoners die zich hebben aangemeld om mee te denken over de plaatsing van de ondergrondse containers. 

Wat ging hieraan vooraf

Inventarisatie in de gemeente Huizen, Blaricum en Laren is afgerond. De bijhorende plattegronden zijn en worden gepresenteerd aan de betreffende gemeente. De gemeente zal vooral letten op de haalbaarheid van de plannen t.a.v. o.a. parkeren, groen, verkeer enz. Na de eventuele aanpassingen in het plan die hieruit voortkomen zullen bewoners worden uitgenodigd om over de plannen mee te praten.

Deze inventarisatie levert een plankaart op waaruit verschillende zaken zijn af te lezen. Zoals bijvoorbeeld: welke huishoudens krijgen een pmd-container aan huis? Aan welke kant van de straat moeten ze staan om geleegd te kunnen worden? Welke huishoudens worden aangewezen op een ondergrondse container? En waar komen deze ondergrondse containers te staan?

Procedure

In afstemming met de betreffende gemeente:

  • Inventarisatie welke huishoudens een afvalcontainer (kliko) krijgen of in aanmerking komen voor een ondergrondse container
  • Is er een zijlader of achterlader gewenst.
  • Waar komen welke ondergrondse containers 
  • Inwonersavond met gelegenheid om mee te praten en/of vragen te stellen.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met het laatste nieuws, dit was op 27 maart 2017. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen op werkdagen tussen 9.00-16.00 uur met de klantenservice van de GAD, tel. 035 699 18 88 voor het maken van een terugbelnotitie.