Iets waardevols in de container laten vallen?

09-02-2018

Inwoners die iets waardevols in een ondergrondse container hebben laten vallen vragen ons wel eens of wij dat eruit kunnen halen. Uiteraard willen wij inwoners zo goed mogelijk helpen, in dit geval slagen wij daar echter vaak niet in. Het kost erg veel tijd en geld om terug te rijden, zo'n gigantische bak op straat te legen en te zoeken naar iets kleins. Is de container flink gevuld met afval, dan is de kans dat we iets terug vinden te klein en kunnen we niets doen. Als de bak net geleegd is en er dus weinig afval in zit, kijken we of er eventeel mogelijkheden zijn om waardevolle items te zoeken.

Voorkomen is beter...
Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat waardevolle spullen zoals sleutels in de container vallen. Dus neem geen waardevolle dingen mee als u uw afval in de container gooit en houd geen sleutels e.d. in uw handen. Stop uw sleutels e.d. in uw (broek/jas)zak, in ieder geval niet in uw hand bij het openen bij de container.

Wat te doen?
Heeft u toch iets waardevols in de ondergrondse container laten vallen? Bel dan zo snel mogelijk onze klantenservice (035-6991888) en vertel om welke container het gaat en wanneer het gebeurd is. Wij kijken dan in ons systeem of de container pas geleegd is of dat deze al aardig vol is. Als de container recent geleegd is en dus weinig afval bevat, kunnen we kijken of we een medewerker met een wagen erop af sturen en ‘m op straat legen. Dan kunt u tussen het afval zoeken naar uw waardevolle item. Vervolgens plaatsen we de container weer terug en kunt u het afval er weer in doen. Is de container al behoorlijk vol, dan is de kans te klein dat we iets kleins tussen de berg afval vinden en kunnen we waarschijnlijk niets doen. De container lijkt klein, maar er zit een heel diepe put onder de container (6m3 zijn de meeste containers) in de grond waar al het afval in komt.