voor inwoners, met gemeenten

Adopteer een ondergrondse container

Publicatiedatum: 27 februari 2018

Iedereen woont graag in een schone buurt. Toch wordt er wel eens huisvuil naast ondergrondse containers geplaatst. U kunt daar als bewoner verandering in brengen: adopteer een container!

Samen met de GAD houdt u als adoptant de containerlocatie schoon. Meerdere bewoners hebben zich al aangemeld. Doet u ook mee? Door een afvalcontainer te adopteren, draagt u bij aan de leefbaarheid van uw buurt en een schone straat. Een schone container zorgt ervoor dat de straat ook schoon blijft. Met weinig moeite kunt u dus het verschil maken.

Wat kunt u doen?
– klein afval dat naast de container ligt in de container gooien.
– grofvuil dat te groot is om in de container te gooien, melden bij de GAD.
– een kapotte, volle of vieze container melden bij de GAD.

Aan de slag pakket
Om de containerlocatie schoon te houden, ontvangt u van de GAD een bezem, stoffer en blik, handschoenen, knijper en een toegangstag. Heeft u extra schoonmaakmateriaal nodig dan kunt u dat doorgeven en regelen wij het.

Voorrang 
Als ambassadeur doet u iets extra’s voor uw omgeving. Wanneer u een melding maakt over rommel rond uw container behandelen we deze melding met voorrang en wordt deze zo snel mogelijk opgelost.

Wilt u ook adopteren?
Een container adopteren, alleen of met uw buren? Meld u aan via afvalcoach@gad.nl. Bij aanmelden graag de volgende gegevens doorgeven:

– naam
– telefoonnummer
– adres
– straat waar de container staat
– soort container: glas, papier, gft, plastic/blik/drinkpakken of restafval

Meer nieuws

Al het nieuws