voor inwoners, met gemeenten

De inzameling gaat door voor alle huishoudelijk afval, volgens de inzamelkalender.

Publicatiedatum: 9 februari 2021

De inzameling gaat door, voor alle huishoudelijke afvalsoorten. Onze medewerkers werken ook in deze bijzondere omstandigheden hard om alle containers te kunnen legen. Voorop staat dat een straat veilig begaanbaar moet zijn voor de inzamelwagen. Dat betekent helaas dat in uitzonderlijke gevallen een container soms niet geleegd kan worden.

U kunt onze medewerkers helpen door de container op een plek te zetten die vanaf de rijbaan goed bereikbaar is (let op sneeuwhopen) en de container voor 07.30 uur aan de straat te zetten. Mocht uw container aan het eind van de dag nog niet zijn geleegd, haal deze dan alstublieft weer binnen en biedt hem op de volgende inzameldag opnieuw aan.

Als de container niet helemaal vol zit en eigenlijk niet geleegd hoeft te worden, dan adviseert de GAD om deze niet aan de straat te zetten.

Als de deksel vastgevroren is kan de container ook niet geleegd worden. Hiervoor hebben we een aantal tips tegen bevriezing:

  • Zet het deksel van de container iets open met bijvoorbeeld een stukje hout, daarmee voorkom je dat de klep vastvriest. Een beetje vaseline of ander vet op de rand van het deksel kan ook helpen.
  • Zet de container zoveel mogelijk uit de wind, bijvoorbeeld onder een carport of achter een muurtje. Heb je een schuur of tuinhuisje? Zet je container dan binnen voordat het gaat vriezen.

Meer nieuws

Al het nieuws