voor inwoners, met gemeenten

Drukte op scheidingsstations GAD

Publicatiedatum: 2 maart 2021

Veel mensen zijn de afgelopen weken weer aan het opruimen geslagen. Dat betekent dat het extra druk is op de scheidingsstations van de GAD. Vooral aan het eind van de middag en op zaterdagen is de wachttijd langer dan normaal.

Wilt u de drukte vermijden? Kom dan bij voorkeur ’s ochtends op dinsdag t/m vrijdag, de scheidingsstations gaan om 08.30 uur open. Ook loont het om uw grof afval ‘op te sparen’ tot u wat meer spullen hebt om weg te brengen. Omdat nu veel mensen ook kleine beetjes komen brengen, zijn de wachtrijen extra lang.

Kom met maximaal 2 personen

Op de scheidingsstations hanteren wij de coronarichtlijnen. Dat betekent onder meer dat minder bezoekers tegelijkertijd op een scheidingsstation aanwezig mogen zijn. Daarom vragen wij u om met niet meer dan 2 personen te komen. Dat maximum geldt overigens ook als u met de fiets of lopend bent.

Het scheidingsstation sluit om 16.30 uur. Staat er na 16.00 uur nog een wachtrij? Dan heeft aansluiten vaak geen zin, de medewerkers van het scheidingsstation mogen na 16.30 namelijk geen bezoekers meer toelaten.

Grofvuil laten ophalen

Op afspraak kan de GAD groot huishoudelijk afval ook aan huis ophalen. Meer daarover op de pagina ‘Groot huishoudelijk afval‘.

Meer nieuws

Al het nieuws