voor inwoners, met gemeenten

E-Waste Race Gooise basisscholen van start

Publicatiedatum: 17 september 2018

Maandag 10 september om 08.30 u opende wethouder Jan Kastje de E-waste Race bij de C. Hummelingschool in Hilversum. Na de opening kregen de leerlingen een gastles over de schaarste van grondstoffen, het belang van recycling en uitleg over de race. Vanaf vandaag tot en met 12 oktober 2018 strijden deze leerlingen tegen 9 andere groepen van basisscholen in de regio om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Tijdens de E-waste Race kunnen inwoners hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen door de GAD. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo Science Museum voor de winnende groep!

De E-waste Race is leerzaam en draagt bij aan het besef dat door inzameling en recycling van elektrische apparaten, we minder grondstoffen nodig hebben.

De scholen die meedoen in de Gooi en Vechtstreek zijn:

  • Hilversum: De Wilgeschool, C. Hummelingschool, Sterrenschool
  • Huizen: Rehobothschool, Van der Brugghenschool, Kamperfoelieschool
  • Bussum: Vondelschool, Kath. Montessorischool
  • Kortenhoef: De Regenboog
  • Ankeveen: Joseph Lokinschool

De E-waste Race in deze regio is een initiatief van GAD en Weee Nederland.

Meer nieuws

Al het nieuws