GAD brengt werkbezoek aan SUEZ

Publicatiedatum: 5 december 2018

De GAD werkt samen met veel verschillende partners. Als ophaaldienst voor huisvuil en grondstoffen zijn wij slechts een schakel in het geheel. Vanaf ons overlaadstation Crailoo vertrekken de grondstoffen en het restafval naar verschillende delen van het land. Ons verpakkingsafval (pmd) gaat naar de sorteerinstallatie van SUEZ in Rotterdam.

Als medewerker van de GAD is het goed om af en toe te kijken hoe onze partners te werk gaan. Daarom hebben donderdag 29 november afvalcoaches en medewerkers van communicatie en het VANG-team (het team dat ons allemaal meeneemt in de grondstoffenrevolutie: Van Afval naar Grondstof) een werkbezoek gebracht aan de sorteerinstallatie aan de Waalhavenweg. Hier hebben zij met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe alles te werk gaat. En dat is indrukwekkend!

Het verpakkingsafval komt allereerst binnen (1/2 op onderstaande kaart), en wordt vervolgens de sorteerinstallatie (3) ingeladen. Daarna volgt het afval een hele hoop stappen om goed gescheiden te raken. De zakken worden opengescheurd (4) en vervolgens wordt er een eerste grove schifting gemaakt in de zeeftrommel (5). Vervolgens worden in verschillende scheiders (6-11) alle soorten afval gesorteerd. Blik (7), drankenkartons (8) en aluminium (9) gaan er makkelijk uit. Daarna wordt het overgebleven plastic in verschillende stromen gesorteerd (10-11). Na een kwaliteitscontrole (12) worden de gescheiden grondstoffen tot balen geperst (13) en klaargezet voor transport (14).

Met eigen ogen zien hoe het afval echt gescheiden wordt, en niet op één hoop belandt. Dat is wel de moeite van een reis naar Rotterdam waard. Bekijk hieronder een paar foto’s.

Meer nieuws

Al het nieuws