voor inwoners, met gemeenten

GAD deelt gft-bakjes uit

Publicatiedatum: 7 mei 2019

Dinsdag 7 mei deelden de afvalcoaches van de GAD op het plein aan de Nootweg in Nieuw-Loosdrecht gft-verzamelbakjes uit voor op het aanrecht. Wethouder Joost Boermans hielp hierbij en sprak met inwoners van gemeente Wijdemeren over afvalscheiding en met name het organische keukenafval.

Een derde van ons restafval bestaat nog steeds uit keukenafval zoals schillen, pitten, doppen en etensresten. Dit zijn waardevolle grondstoffen die samen met het restafval verbrand worden. Deze grondstoffen kunnen niet meer worden hergebruikt. Jammer, want een volle gft-container aan huis levert 15-20 kilo compost op en genoeg biogas voor een huishouden om 3 weken op te koken. Reden om gft-afval goed te scheiden en hier meer aandacht voor te vragen.

“Het scheiden van tuinafval gaat heel goed in de regio. De winst is vooral te behalen in het keukenafval. Dat gooien we nog te vaak in de restafvalcontainer. Zonde! De groene container aan huis wordt van maart tot en met november zelfs wekelijks geleegd. Geen reden meer om gft-afval in de restafvalcontainer te gooien. Gewoon scheiden dus.”

Op de website www.indegftbak.nl staan tips tegen voedselverspilling, tips voor slim inkopen en bewaren, tips om de container te reinigen en informatie over wat er wel en niet in mag.

Meer nieuws

Al het nieuws