voor inwoners, met gemeenten

GAD onderdeel van geslaagd Puur Pampus-festival!

Publicatiedatum: 11 juli 2018

Afgelopen weekend, 7 en 8 juli, stond alles op het forteiland Pampus in het teken van groener denken en groener doen! Het eerste afvalfestival Puur Pampus was feestelijk, super interessant en creatief! Een initiatief van de duurzaamheidsbeweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren en in samenwerking met de organisatie van Pampus, is dit festival een mix van vrolijk vermaak en interessante informatie, zodat iedereen aan het eind van de dag blij en wijzer naar huis terugkeert en geneigd zal zijn groener te denken en wat groener te doen.

Vele bezoekers maakten gebruik van de extra boten vanuit Muiden, Almere en Amsterdam, en het was met recht druk te noemen op het eiland. De Solar Voyager trok veel bekijks, kinderen maakten leuke hoeden van afval, er waren heerlijke biologische soepjes en interessante presentaties zoals bijvoorbeeld van Joos Ockels. Zij vertelde over het levenswerk van haar man Wubbo Ockels met het initiatief Happy Energy. Dit initiatief staat voor een positieve en duurzame wereld, streeft naar een samenwerking met herbruikbare producten en schone energie.

De GAD kon velen blij maken met het gratis gft-bakje voor op het aanrecht en tips geven over goed afval scheiden. Verder waren er marktkraampjes vol kunst en duurzame artikelen, een debat, tipi-tenten waar kids konden workshoppen met afval, sprekers vanuit het bedrijfsleven en organisaties die tegen de plastic soup strijden, schminkers, muzikanten… We hopen dat iedereen er net zo van heeft genoten als wij! Bekijk hieronder een paar foto’s.

Meer nieuws

Al het nieuws