voor inwoners, met gemeenten

Gratis batterijbox op de markt in Huizen

Publicatiedatum: 6 november 2018

Overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt! Zoals bij de supermarkt, bouwmarkt of drogist. Het is belangrijk om lege batterijen in te leveren omdat batterijen gerecycled kunnen worden. Grondstoffen worden uit de batterijen gehaald waarmee nieuwe producten gemaakt worden zoals een kaasschaaf, fiets of pan.

Om inwoners van Huizen hierover te informeren is in samenwerking met de gemeente Huizen en de GAD een team van Stibat op zaterdag 10 november en zaterdag 17 november van 10.00 tot 16.30 uur op de markt in het centrum van Huizen.

Er kan informatie verkregen worden over de batterijenrecycling, over Stibat zelf en natuurlijk waar alle inleverpunten in de buurt zijn. Iedereen die langskomt, ontvangt bovendien gratis een handige Batterij Bewaarbox. Zo slingeren die lege batterijen niet meer overal door het huis. Wel zo gemakkelijk!

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In ruim twintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk op. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dè oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van lege batterijen.

Meer weten? Ga naar www.legebatterijen.nl

Meer nieuws

Al het nieuws