voor inwoners, met gemeenten

Heel Holland Recyclet, en wij ook!

Publicatiedatum: 8 oktober 2019

Lever je oude elektrische apparaten in en maak kans op een Fairphone 3! In de week van 14-21 oktober is het Nationale Recycleweek. Om deze week extra aandacht te vragen voor e-waste organiseert de GAD een leuke win-actie. Maak kans op een Fairphone 3, een smartphone die alles doet en kan wat er van een smartphone verwacht wordt. En Fairphone gebruikt materialen die beter zijn voor de planeet en verbetert de werkomstandigheden van de makers. Omdat het ook uitmaakt hoe een telefoon gemaakt wordt!

Fairphone 3
Fairphone 3

Hoe maak je kans op deze mooie prijs:

  • Maak in de week van 14 oktober tm 21 oktober een foto/selfie van het moment dat je een klein elektrisch apparaat inlevert op een van onze scheidingsstations, het mobiele scheidingsstation of bij een van de vele inleverpunten (bijvoorbeeld van Wecycle) in winkels.
  • Plaats de foto in dezelfde week met #heelGVrecyclet op twitter of instagram of reageer met de foto op ons bericht op facebook.
  • Uit de geplaatste berichten verloten wij een Fairphone 3.
  • Deze actie is alleen toegankelijk voor inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek. Medewerkers van de Regio zijn uitgesloten van deelname.

E-waste verdwijnt nog te vaak in de restafvalcontainers. Jammer, want in deze apparaten zitten waardevolle en schaarse grondstoffen. Neem nu een mobiele telefoon. Daar zit goud, zilver, ijzer, grafiet, nikkel, lood, platina, kobalt, lithium, tin en nog veel meer in. Geef grondstoffen een tweede leven door je afval goed gescheiden aan te bieden. Zo ook kleine elektrische apparaten, e-waste noemen we dit. Het betreft alle kleine apparaten waar een stekker aan of batterij in zit. Van afstandsbediening tot snoer, van staafmixer tot tablet. Lever ze daarom apart in.

Meer nieuws

Al het nieuws