voor inwoners, met gemeenten

Hitteprotocol GAD: openingstijden scheidingsstations aangepast

Publicatiedatum: 6 augustus 2020

Vanwege de aangekondigde, extreem hoge temperaturen zijn de komende week de openingstijden van de scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp tijdelijk aangepast.

Alle scheidingsstations zijn eerder open vanaf 7.30 uur en sluiten om 15.00 uur. Dit geldt voor de dagen dat het scheidingsstation open is, dus ook voor zaterdag. De aangepaste openingstijden gelden ten minste tot en met zaterdag 15 augustus 2020.

 Omdat naar verwachting het de komende week extreem warm wordt heeft de GAD haar hitteplan geactiveerd en volgt hiermee de richtlijnen van het RIVM. Hiermee willen we de risico’s die deze hitte (vooral ’s middags) met zich meebrengt voor de medewerkers van de GAD zoveel mogelijk beperken maar wel de dienstverlening naar de inwoners op peil houden.

Het huishoudelijk afval wordt volgens planning ingezameld maar zal meer in de ochtend worden ingezameld dus zet de container voor 7.30 uur aan de weg. Hiermee helpt u onze chauffeurs en beladers om tijdens de hitte hun werk goed te kunnen blijven doen. De klantenservice is zoals gebruikelijk van 8.00 tot 16.15 uur bereikbaar.

Maatregelen voor onze medewerkers  zijn het plaatsen van uv-werende parasols, het verstrekken van drinkwater en zonnebrandcrème, het verstrekken van aangepaste kleding waaronder koelpetten en het inlassen van extra pauzes.

Houdt onze social media en website in de gaten voor het laatste nieuws.

Meer nieuws

Al het nieuws