voor inwoners, met gemeenten

Inzamelen huishoudelijk afval rond oud en nieuw

Publicatiedatum: 19 december 2018

Rond de jaarwisseling verandert er een en ander aan de inzameling van huishoudelijk afval door de GAD. De inzameling van 1 januari 2019 (nieuwjaarsdag) vindt plaats op woensdag 2 januari.

Omdat op deze dag door een aantal wagens in meerdere wijken wordt ingezameld, kan het voorkomen dat het later wordt dan u gewend bent. Dit kan oplopen tot 21.00 uur. De GAD verzoekt u hiermee rekening te houden en auto’s zo te parkeren dat de containers zichtbaar en bereikbaar blijven voor de medewerkers.

De container moet op de ophaaldag vóór 7.30 uur aan de weg staan, of de avond ervoor vanaf 20.00 uur. De wagens zamelen vanaf 7.30 uur het afval in.

Geen GFT in week 52

In de week van kerst (week 52) wordt geen gft(e) opgehaald. Op de papieren kalender die begin dit jaar aan alle huishoudens is verstuurd, staat dit anders vermeld. In de digitale inzamelkalender en de app vindt u de juiste informatie. Vanaf 2 januari 2019 kunt u de inzamelkalender aanhouden. GFT wordt tot maart elke twee weken geleegd en vanaf maart wekelijks.

Gewijzigde openingstijden scheidingsstations en sluiting met feestdagen

Op 24 en 31 december sluit het scheidingsstation in Hilversum om 15.30 uur (overige scheidingsstations zijn altijd op maandag gesloten)  De klantenservice is op deze dagen bereikbaar tot 15.30 uur. Op nieuwjaarsdag en op beide kerstdagen zijn de scheidingsstations en het kantoor (en de klantenservice)van de GAD gesloten.

Veiligheidsmaatregelen rond de jaarwisseling ondergrondse containers

Om de kans op vandalisme rond de jaarwisseling te verkleinen worden op een aantal locaties de volgende maatregelen genomen:

  • Ondergrondse containers worden 31 december 2018 afgesloten. Op 1 januari 2019 zijn de containers in de loop van de dag weer open kan u uw afval er weer in kwijt.
  • Textielcontainers zijn, waar nodig, rond de jaarwisseling enkele dagen afgesloten.
  • Glascontainers en PMD-containers worden op sommige locaties tijdelijk weggehaald.

De betonputten/binnencontainers die, vooruitlopend op het plaatsen van (nieuwe) ondergrondse containers, al op verschillende plekken in de gemeente Huizen klaar staan, worden voor de jaarwisseling weggehaald en ondergebracht op de gemeentewerf.

geralt / Pixabay

Meer nieuws

Al het nieuws