voor inwoners, met gemeenten

Inzameling 2022 gewijzigd

Publicatiedatum: 3 januari 2022


Houd uw inzamelkalender in de gaten! In sommige gevallen gaan we extra legen of slaan we een keertje over. De online inzamelkalender is up to date

Vanaf 1 januari gaan we werken met nieuwe inzamelfrequenties en routes. Zo kunnen we efficiënter werken terwijl onze dienstverlening op peil blijft.

Inzamelkalender in app

De inzamelfrequenties en inzameldagen wijzigen ten opzichte van vorig jaar. Het zal dus voor iedereen even wennen zijn. Op onze website kunt u met uw postcode en huisnummer de inzamelkalender voor uw adres bekijken. Liever uitprinten? Dat kan ook via de pagina ‘inzamelkalender’. Extra handig nu er dingen veranderen, de automatische herinnering van de gratis GADapp om de juiste bak op tijd aan de straat te zetten.

Door het goed op elkaar af te stemmen van de inzamelfrequenties ontstaat een stabielere, efficiëntere planning met nieuwe wijken en andere inzamelroutes.

In 2022 worden de inzamelfrequenties:

  • GFT – eens per 2 weken
  • PMD – eens per 3 weken
  • Papier en karton – eens per 4 weken
  • Restafval – eens per 2 weken

Eenmalige wijzigingen

Vanaf januari gaan we over naar nieuwe inzamelroutes en frequenties. In sommige gevallen betekent dit dat er veel of juist weinig tijd zit tussen het legen van de kliko’s.
We gaan extra legen wanneer:

  • Er meer dan 6 weken zit tussen het legen van de papier en karton kliko
  • Er meer dan 5 weken zit tussen het legen van de PMD kliko

We slaan een keertje over wanneer:

  • Uw container geleegd is in week 52 geleegd en voor week 1 weer in de planning stond. We slaan dan een keertje over.

Houd uw inzamelkalender in de gaten. Wanneer we extra legen zal dit de laatste week van 2021 en de eerste week van 2022 zijn.

Inzameling oud papier en karton

Vanaf 2022 neemt de GAD de inzameling van papier en karton mee in de reguliere inzamelroutes. Inzameling is dan alleen doordeweeks en overdag. Net als de andere kliko’s moet dus ook deze op de dag van inzameling voor 7.30 uur aan de straat staan.

Textiel

Het ophalen van textiel kan vanaf 2022 op afspraak. U kunt hiervoor, net als bij grootvuil, gemakkelijk online een afspraak maken. Textiel kan ook nog gebracht worden naar de textielcontainers in de wijken.

Meer nieuws

Al het nieuws