voor inwoners, met gemeenten

Kick off E-wasterace

Publicatiedatum: 6 september 2021

Tien basisscholen uit regio Gooi en Vechtstreek doen mee met de E-waste Race. Vandaag is het project gestart met een week vol met gastlessen van de experts van Weee. Wethouder Bart Heller was tijdens een les te gast op de Paulusschool in Hilversum. Heller sprak de kinderen toe over het belang van het gescheiden inzamelen van E-waste. Ook was hij de zolder opgedoken en heeft zijn E-waste alvast ingeleverd. Een mooie start van deze spannende maar vooral leerzame strijd.

E-wasterace

De deelnemende basisscholen gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan door het inzamelen van oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Tijdens de E-waste Race leren kinderen op leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen.

Na een gastles, gegeven door gedreven experts, zijn de scholieren klaar om hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Zij gaan zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval gemakkelijk aanbieden via www.ewasterace.nl. Leerlingen komen deze spullen dan aan huis ophalen.

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek vindt plaats van maandag 13 september tot donderdag 7 oktober. De race is een initiatief in samenwerking met GAD en Weee. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

Deelnemende scholen

De scholen die in Gooi en Vechtstreek meedoen zijn De Hoeksteen (Bussum), Rehobothschool Huizen (Huizen), Montessori de gouden kraal (Huizen), Paulusschool (Hilversum), Wilgentoren (Hilversum), Curtevenneschool (Kortenhoef), De Linde (Loosdrecht), Oranje Nassauschool (Muiderberg), Comeniusschool (Naarden), Van der Muelen-Vastwijkschool (Weesp).

Meer nieuws

Al het nieuws