voor inwoners, met gemeenten

Kick off E-waste Race met gastlessen van start

Publicatiedatum: 12 september 2022

Tien basisscholen uit regio Gooi en Vechtstreek doen mee met de E-waste Race. Maandag 12 september is het project gestart met een week vol met gastlessen van de experts van Stichting Open. Wethouder Geert-Jan Hendriks was tijdens een les te gast op basisschool De Zonnewijzer in Bussum. Hendriks sprak de kinderen toe over het belang van het gescheiden inzamelen van E-waste. Aan de hand van zijn mobiele telefoon kon hij uitleggen hoeveel grondstoffen daarvoor nodig zijn en dat deze goed hergebruikt kunnen worden als de telefoon stuk is. Een mooie start van deze spannende maar vooral leerzame strijd die maandag 19 september echt van start gaat.

E-wasterace

De deelnemende basisscholen gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan door het inzamelen van oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Tijdens de E-waste Race leren kinderen op leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen.

Na een gastles, gegeven door gedreven experts, zijn de scholieren klaar om hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Zij gaan zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren in samenwerking met een lokaal Repair Café. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval gemakkelijk aanbieden via www.ewasterace.nl. Leerlingen komen deze spullen dan aan huis ophalen.

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek vindt plaats van maandag 19 september tot donderdag 13 oktober. De race is een initiatief in samenwerking met GAD en Stichting Open. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

Deelnemende scholen

De scholen die in Gooi en Vechtstreek meedoen zijn PCBS De Zonnewijzer (Bussum), De Hoeksteen (Bussum), Jozefschool (Nederhorst den Berg), KC de Meerstroom (Muiderberg), De Parel (Huizen), De Regenboog (Kortenhoef), Naussauschool (Hilversum), Elckerlyc (Hilversum), De Ploeg (Laren) en De Hobbedob (Weesp).

Meer nieuws

Al het nieuws