voor inwoners, met gemeenten

Landelijke Compostdag – zaterdag 26 maart

Publicatiedatum: 17 maart 2022

Zaterdag 26 maart is het Landelijke Compostdag. De landelijke bedankdag ūüôā Ook wij willen onze inwoners bedanken voor het goed scheiden van het gft en etensresten. Jullie gft-afval gaat naar Orgaworld, daar wordt 70% van het groente, fruit- en tuinafval gecomposteerd en ¬†30% wordt vergist tot biogas.

Etensresten doen ook mee

Al doet de naam anders vermoeden, gft-e is meer dan groente-, fruit- en tuinafval. Ook etensresten, zoals pasta, koekjes en botjes van de karbonade, kunnen in de groene bak. Vooral het keukenafval is een belangrijke grondstof voor de verwerking tot groen gas.

Gft-e scheiden levert heel veel op. Uit sorteerproeven zien we echter dat er nog steeds gft-e afval in de restafval container terechtkomt. Jammer! Gooi schillen, broodresten, etensresten, botten, graten en snoeiafval in de groene bak. Twijfelt u of het in de groene bak mag? Raadpleeg de afvalwegwijzer op gad.nl of in de GAD app.

Op = op

Komt u  zaterdag 26 maart  gescheiden afval inleveren op één van de scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Weesp of Huizen, dan krijgt u één gratis zak compost. Goede timing want op 12 april begint de Week van de Groene Tuin. Laat alles maar lekker groeien en bloeien.
De actie geldt zolang de voorraad strekt. De scheidingsstations zijn die dag open van 9.00 tot 16.00 uur.

Meer nieuws

Al het nieuws