voor inwoners, met gemeenten

Lever je vuurwerk in!

Publicatiedatum: 23 december 2020

Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek opent inleverpunten voor legaal en illegaal vuurwerk bij GAD scheidingsstations

Vuurwerk afsteken is dit jaar verboden. Mensen die toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit op maandag 28 december en dinsdag 29 december anoniem inleveren bij een van de vier scheidingsstations in de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

Om de zorg en handhaving te ontlasten, mogen Nederlanders in 2020 geen vuurwerk afsteken of vervoeren. Ondanks dit verbod hebben sommige mensen toch vuurwerk in huis. Omdat het gevaarlijk is om vuurwerk – zowel legaal als illegaal – thuis te bewaren, opent de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek speciale inleverpunten. Op maandag 28 december en dinsdag 29 december is het mogelijk om veilig vuurwerk in te leveren bij de scheidingsstations in Huizen, Weesp, Bussum en Hilversum. Dit kan zonder afspraak op de volgende momenten:

Wanneer en waar?

  • Huizen (Ambachtsweg 15):                maandag 28 december van   8.30 tot 12.00 uur
  • Weesp (Nijverheidslaan 1c):               maandag 28 december van 13.00 tot 16.30 uur
  • Bussum (De Nieuwe Vaart 2):             dinsdag 29 december van   13.00 tot 16.30 uur
  • Hilversum (Nieuwe Crailoseweg 6a): dinsdag 29 december van     8.30 tot 12.00 uur

Kijk hier voor de adressen van de scheidingsstations

Geen boete

Het bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar. Dankzij een pardonregeling van het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgen bezitters van dit vuurwerk geen boete wanneer ze dit op de aangegeven momenten vrijwillig inleveren. Ook het vervoer naar de locatie wordt niet bestraft. Mensen kunnen alle soorten vuurwerk met een maximum van 25 kilo bij de scheidingsstations inleveren. Een gespecialiseerd bedrijf verzorgt op veilige wijze de inname, opslag en uiteindelijk de vernietiging.

Vervoer

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek roept inwoners op om zoveel mogelijk met de auto naar een van de scheidingsstations te komen. Op de inleverdata bent u niet strafbaar als u het vuurwerk rechtstreeks van uw huisadres naar het afvalscheidingsstation brengt. Vuurwerk meenemen in het openbaar vervoer is verboden.

 

Meer nieuws

Al het nieuws