voor inwoners, met gemeenten

Ook dinsdag 9 februari geen gft inzameling vanwege winterweer. Andere inzameling gaat gewoon door!

Publicatiedatum: 8 februari 2021

Laatste informatie over de inzameling van afval en grondstoffen tijdens winterweer, deze wordt per dag bijgesteld.

Ook dinsdag 9 februari wordt alleen  de groene container voor gft niet geleegd. Dit wordt later niet ingehaald. Bij deze  weersomstandigheden probeert de GAD met de vrijgekomen wagens de inzameling van huishoudelijk afval zoveel als mogelijk door te laten gaan.  Dit betekent dat de andere grondstoffen zoals pmd (plastic, blik en drinkpakken), papier en karton en restafval wel worden ingezameld volgens de inzamelkalender. De scheidingsstations zijn ook geopend..

Per dag bekijken we of het ophalen van huishoudelijk afval door kan gaan. Houd de website , sociale media en app goed in de gaten, de informatie wordt dagelijks bijgesteld.

Als de container niet helemaal vol zit en eigenlijk niet geleegd hoeft te worden dan adviseert de GAD om deze  niet aan de straat te zetten. Als de container wel moet worden geleegd, zet deze dan op een goed bereikbare plek vrij van sneeuwhopen en andere obstakels.

Als de deksel vastgevroren is kan de container ook niet geleegd worden. Hiervoor hebben we een aantal tips tegen bevriezing:

  • Zet het deksel van de container iets open met bijvoorbeeld een stukje hout, daarmee voorkom je dat de klep vastvriest. Een beetje vaseline of ander vet op de rand van het deksel kan ook helpen.
  • Zet de container zoveel mogelijk uit de wind, bijvoorbeeld onder een carport of achter een muurtje. Heb je een schuur of tuinhuisje? Zet je container dan binnen voordat het gaat vriezen.
  • Je container mag de avond voor de inzameldag na 20.00 al aan de straat, maar als het vriest kun je beter wachten tot de volgende morgen (07.30 uur). Zo voorkom je dat de container ’s nachts alsnog bevriest.

Meer nieuws

Al het nieuws