voor inwoners, met gemeenten

Planning kerstbomen niet gehaald

Publicatiedatum: 17 januari 2022

Het zal niemand zijn ontgaan. Het ophalen van de kerstbomen ging niet geheel volgens planning. Afgelopen weekend is er hard doorgewerkt en woensdagmiddag verwachten wij alle bomen van de straat te hebben. Ligt je kerstboom nog aan de straat terwijl deze al opgehaald had moeten zijn? We komen er aan hoor! 

Ligt er nog een verdwaalde kerstboom ergens? Laat het ons weten via info@gad.nl of 035 699 1888. Die hebben we misschien gemist of is aan de weg gezet nadat we langs zijn geweest. Geen probleem, we komen ze gewoon nog ophalen.

Waarom?

We krijgen terecht veel vragen waarom we niet onze eigen planning konden aanhouden. Dit heeft meerdere oorzaken.

  1. Ook dit jaar weer een enorme hoeveelheid kerstbomen aan de straten door de gehele regio.
  2. Voorgaande jaren haalden wij de kerstbomen in week 1 en 2 van het nieuwe jaar op, waardoor de kerstbomen meer verspreid werden aangeboden. Omdat we dit jaar nieuwe wijken, routes en inzameldagen moeten inregelen vanaf 1 januari konden we pas in week 2 starten met het inzamelen van de kerstbomen. We vermoeden dat ruim 95% van de bomen direct deze eerste inzamelweek aan de straat lag.
  3. Ook wij hebben helaas te kampen met onderbezetting vanwege de pandemie. We proberen zoveel mogelijk de gaten te dichten.

Inzameldagen

Omdat we verwachten ongeveer alle bomen in de eerste ronde wel te hebben opgehaald gaan we met huidige bezetting niet de wagens de reguliere routes voor de kerstbomen meer laten rijden. Het zou zonde zijn routes te rijden waar nagenoeg geen bomen meer liggen. Maar natuurlijk komen we de bomen die er nog wel liggen gewoon ophalen. Zie je na woensdag nog een boom liggen? Laat het ons weten!

Meer nieuws

Al het nieuws