voor inwoners, met gemeenten

Mobiel scheidingsstation nu ook in Wijdemeren

Publicatiedatum: 4 oktober 2018

Voor wie wat verder van een scheidingsstation woont, is het wegbrengen van grof huishoudelijk afval soms best een opgave. Daarom heeft de Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst (GAD) sinds 2017 een mobiel scheidingsstation. Vanaf deze maand staat het mobiele scheidingsstation ook in Wijdemeren!

Woensdag 3 oktober konden inwoners van Kortenhoef hun grof huishoudelijk afval kwijt aan de Curtevenneweg, bij winkelcentrum De Meenthof. Voortaan keert het scheidingsstation hier elke eerste woensdag van de maand terug. De woensdagen erna doet het mobiele scheidingsstation Nieuw-Loosdrecht (Lindelaan, bij winkelgebied Lindeplein), Oud-Loosdrecht (Vuntuslaan, op de parkeerplaats bij de zendermast) en Nederhorst den Berg (Voorstraat, plein bij de muziektent) aan. Daarna begint de nieuwe maand weer in Kortenhoef. Elke eerste zaterdag van de maand is het mobiele scheidingsstation te vinden in Ankeveen (op de parkeerplaats naaste de kerk, tijdens de markt).

Met het uitbreiden van de standplaatsen van onder andereĀ Hilversum naar Wijdemeren hoopt de GAD het makkelijker te maken voor mensen, die niet dicht bij een scheidingsstation wonen, om kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval gescheiden aan te bieden. Dit geldt echter niet voor klein chemisch afval (KCA); dit moet nog steeds naar het reguliere scheidingsstation gebracht worden. Alle locaties en data zijn elders op deze website te vinden.

Meer nieuws

Al het nieuws