Mobiel Scheidingsstation voor Mozarthof

Publicatiedatum: 21 november 2018

Een bijzondere dag voor leerlingen van de Mozarthof, een school voor zeer moeilijk lerenden. In het kader van hun programma over afval en grondstoffen, zijn de afvalcoaches dinsdag 21 november met het mobiele scheidingsstation langsgekomen. In totaal negen groepen leerlingen konden het station bekijken, zelf grondstoffen weggooien en meer leren over (goede) afvalscheiding.

In samenwerking met Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek biedt de GAD gastlessen aan over afval en grondstoffen. Deze lessen zijn echter voor zeer moeilijk lerenden minder passend. Vandaar dat de GAD in overleg met de Mozarthof heeft gezocht naar een vorm die beter aansluit bij de belevingswereld van deze leerlingen. Bij uitzondering is daarbij het mobiele scheidingsstation ingezet.

De leerlingen waren zeer geboeid en hadden veel vragen. Wat gebeurt er precies met plastic wanneer dit gerecycled wordt? Wat kun je maken van oud hout? Op deze en vele andere vragen hadden onze afvalcoaches het antwoord. We danken de Mozarthof voor hun enthousiasme en organisatie!

Meer nieuws

Al het nieuws