voor inwoners, met gemeenten

Opening eerste wormenhotel in Hilversum

Publicatiedatum: 21 maart 2019

Woensdag 20 maart is in Hilversum het eerste wormenhotel geopend. Een wormenhotel is een bouwwerk waar bewoners gft-afval in kunnen doen. De duizend wormen die erin wonen maken compost van dit voedsel. Compost is vruchtbare aarde die vol mineralen zit. De gebruikers van het wormenhotel kunnen deze compost weer gebruiken als voeding voor planten in hun tuin of balkon.

Onthulling

Initiatiefnemer en buurtbewoner Herman Vijlbrief onthulde samen met wethouder Jan Kastje het wormenhotel. Hij hoopt dat het niet bij dit ene hotel blijft. Al veel dorpsgenoten hebben interesse getoond voor zijn initiatief. Herman droomt van een hotelketen door heel Hilversum, met een wormenhotel in elke buurt. Na de onthulling kregen de aanwezige buurtbewoners van Stichting Buurtcompost een instructie om het wormenhotel goed te gebruiken. Een foodtruck van Tomin zorgde voor de nodige versnaperingen.

Goed gft

De GAD juicht initiatieven als deze van harte toe. Helaas belanden er dagelijks nog steeds veel groente-, fruit-, tuinafval en etensresten bij het restafval. Dat is zonde, omdat dit grondstoffen zijn waar waardevolle compost en biogas van kan worden gemaakt.

Meer nieuws

Al het nieuws