voor inwoners, met gemeenten

Scheidingsstations extra open op maandag

Publicatiedatum: 14 april 2020

De scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp gaan van maandag 20 april tot en met in ieder geval 25 mei extra open op de maandag van 12.00 tot 19.30 uur. Het scheidingsstation in Hilversum is al open op maandag tot 16.30 uur, hier wordt de openingstijd op maandag verlengd tot 19.30 uur. De openingstijden op de overige dagen blijven ongewijzigd.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kunnen er slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk op het scheidingsstation. Dit levert filevorming op voor de ingang en lange wachttijden voor bezoekers. De filevorming veroorzaakt onveilige verkeerssituaties en bedrijven in de omgeving van de scheidingsstations zijn hierdoor slechter bereikbaar. “Met de extra opening op maandag willen we met het oog op de aankomende feestdagen de drukte meer spreiden. Ook willen we hiermee mensen de gelegenheid geven hun afval te brengen die overdag werkzaam zijn in cruciale beroepen.” Wel benadrukt Daniël Walkot, directeur GAD, om vooral pas te komen als dat strikt noodzakelijk is en daarbij de aangescherpte toegangsregels in acht te nemen.

Openingstijden op maandag
Bussum 12.00 – 19.30 uur
Huizen 12.00 – 19.30 uur
Weesp 12.00 – 19.30 uur
Hilversum 08.30 – 19.30 uur

Openingstijden rest van de week
Dinsdag t/m vrijdag: alle locaties 08.30 – 16.30 uur
Zaterdag: alle locaties 09.00 – 16.00 uur

Feestdagen gesloten
Maandag 27 april Koningsdag
Dinsdag 5 mei Bevrijdingsdag
Donderdag 21 mei Hemelvaartsdag
Maandag 1 juni Tweede Pinksterdag

Alle maatregelen omtrent het coronavirus staan op onze speciale pagina. We roepen inwoners op de website te raadplegen voordat ze een bezoek aan het scheidingsstation overwegen. “Alle maatregelen die we nemen staan op onze website. Informeer jezelf en wees voorbereid. Deze tijd moeten we met zijn allen door en wederzijds begrip en respect voor maatregelen is van het grootste belang.”

Meer nieuws

Al het nieuws