voor inwoners, met gemeenten

Textiel containers krijgen nieuw jasje

Publicatiedatum: 22 juni 2021

Vanaf 1 juli 2021 worden in de gehele regio de textiel containers vervangen. We hebben een nieuwe partij voor het inzamelen en sorteren van het textiel. Zij leveren ook de nieuwe containers. De oude containers worden weer ingenomen door onze huidige inzamelaar. Aan de voorkant van het proces verandert er dus weinig, alleen het uiterlijk van de container. Maar aan de achterkant van het proces creëren we met deze overstap meer werkgelegenheid en betere kwaliteit van het oude textiel.

Nu legen we de container in een keer. Eventuele vervuiling vanuit de container komt daardoor op de grote hoop terecht waarbij het droge en schone textiel ook vervuild kan raken. Vanaf juli worden de nieuwe containers geleegd met de ‘handlos’ methode. Hierbij wordt de inhoud van de container gelijk handmatig nagekeken op mogelijk vervuiling en kan er later een fijnsortering in minimaal 300 soorten textiel plaatsvinden.

Werkzaamheden

Er wordt geprobeerd op dezelfde dag de oude voor de nieuwe container te vervangen zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat. De vier ondergrondse containers voor textiel zullen ook door deze nieuwe bovengrondse containers vervangen worden. Ondergrondse containers zorgen voor veel afkeur van textiel door vocht (schimmelvorming) wat natuurlijk zonde is van deze mooie kleding en textiel en de inzet van onze inwoners. Deze containers komen op dezelfde locatie of in overleg met de betreffende gemeente op een andere locatie.

De nieuwe partner heeft de doelstelling om zoveel mogelijk te helpen door het bieden van banen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een deel van de opbrengsten te schenken aan goede doelen.

Meer nieuws

Al het nieuws