voor inwoners, met gemeenten

Tien scholenteams zamelen uw oude elektrische apparaten in

Publicatiedatum: 6 september 2019

Van 16 september tot 11 oktober nemen 10 basisscholen uit de Gooi en Vechtstreek deel aan de E waste race. Ze nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te leveren. Op 12 september zal wethouder Ton Stam bij De Gooische School in Laren het startschot geven.

Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze aan huis opgehaald door scholieren die de apparaten op school verzamelen. De GAD haalt het elektronisch afval op bij de scholen en zorgt ervoor dat het bij gerenommeerde verwerkers terechtkomt. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo in Amsterdam.

Deelnemende scholen
De volgende scholen doen mee aan de E-waste Race GAD: Basisschool Kinder Campus Hilversum, De Zuidwend Eemnes, L.W.J. Van Hasseltschool Hilversum Rehobothschool Huizen, Jan van Rijckenborghschool Hilversum, De Gooische school Laren, OBS Goudenregen Hilversum, Korsbreijerschool Weesp,  Kruispunt loc. Da Costaschool en IPS Hilversum.

E-waste Race
De E-waste Race is bedoeld om het apart aanbieden van elektronisch afval leuker en makkelijker te maken. In Nederland wordt 55% van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren en dat is zonde. De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Door te recyclen hoeven er bovendien minder kostbare grondstoffen uit de aarde gehaald te worden bij het maken van nieuwe apparaten.

De E-waste Race in deze regio is een samenwerking met GAD Gooi en Vechtstreek en Weee Nederland. Zij zorgen ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Nationale Recyle Week
De E-waste Race Gooi en Vechtstreek valt dit jaar vlak voor de Nationale Recycle Week. Gemeenten, producenten en retailers willen hiermee Nederlanders overhalen hun afgedankte elektronische apparaten vaker in te leveren bij de juiste e-waste inleverpunten. De campagne ‘Iedereen Recyclet’ start op 14 oktober.

 

 

Meer nieuws

Al het nieuws