voor inwoners, met gemeenten

Tijdelijk geen klein chemisch afval brengen in Weesp

Publicatiedatum: 21 mei 2021

Van woensdag 26 mei t/m donderdag 10 juni is het KCA-depot op het scheidingsstation in Weesp gesloten. Het is in die periode niet mogelijk om klein chemisch afval (KCA) in te leveren in Weesp. Het scheidingsstation blijft wel geopend voor het inleveren van ander afval en grondstoffen.

De tijdelijke sluiting van het KCA-depot in Weesp is nodig om groot onderhoud aan het gebouw te kunnen plegen. Wie klein chemisch afval wil inleveren, kan hiervoor van 26 mei t/m 10 juni uitsluitend terecht op de scheidingsstations in Bussum, Huizen en Hilversum.

Klein chemisch afval zijn onder andere batterijen, verf, spaarlampen, spuitbussen, medicijnen en cartridges. Een groot deel van de schadelijke stoffen in deze producten kan worden hergebruikt, daarom is het belangrijk om het apart in te leveren. Belanden deze stoffen in het restafval, dan kan dit schadelijk zijn voor lucht, grond of grondwater.

Vermijd drukte

Op zaterdagen, na het weekend en aan het eind van de middag kan het erg druk zijn op de scheidingsstations. Daarom raadt de GAD aan om een bezoek aan een van de scheidingsstations te plannen op een ander moment. Een half uur voor sluitingstijd maken de medewerkers van het scheidingsstation een inschatting van de wachttijd. Bij grote drukte kunnen dan geen auto’s meer aansluiten in de wachtrij.

Adressen en openingstijden scheidingsstations

Meer nieuws

Al het nieuws