voor inwoners, met gemeenten

Vermijd papier en karton naast de kliko

Publicatiedatum: 20 juni 2022

Per 1 januari 2022 halen wij papier en karton zelf op. Dit werd eerder (deels) door verenigingen gedaan. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn wij het eerste half jaar soepel omgegaan met de regels voor het aanbieden van papier en karton. We zien helaas een grote hoeveelheid karton naast de kliko’s staan. Soms een doosje maar steeds vaker groot verpakkingskarton van bijvoorbeeld fietsen of tv’s.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening én het papier en karton zo hoog mogelijk te houden willen we papier en karton naast de kliko’s en containers zoveel mogelijk vermijden. Papier en karton kan namelijk erg vaak hergebruikt worden als het maar schoon en droog is. Dus als het in de kliko en/of container wordt aangeboden.

Een kaart aan uw kliko?

Vanaf 20 juni kunt u een kaart aan uw papier kliko aantreffen. Hiermee willen wij u erop wijzen dat er naast uw kliko papier en/of karton heeft gestaan. Op de kaart worden de voorwaarden voor het aanbieden van papier aangegeven. Ook hoe u gemakkelijk en gratis ervoor kan zorgen dat alles wel in uw kliko past door een grotere of extra kliko bij ons aan te vragen.

Groot verpakkingskarton

De hele grote dozen die niet in de kliko of container passen, ook niet als u ze platter en kleiner maakt, kunnen wij niet meer meenemen in onze papierroutes. De wagens waarmee wij kliko’s legen hebben een ‘hoge opening’, zodat de kliko’s opgetild en geleegd kunnen worden. Het met de hand deze grote dozen bovenin de opening gooien is om meerdere redenen niet wenselijk en verantwoord. Wij zullen dit grote verpakkingskarton vanaf 22 juni 2022 niet meer meenemen. Wanneer wij dit zien liggen en niet meenemen zal er een sticker opgeplakt worden. Op deze sticker staat aangegeven hoe u dit verpakkingskarton wel kunt wegdoen. U kunt deze dozen zelf wegbrengen naar het scheidingsstation of bij ons een afspraak maken om het gratis op te laten halen. De dozen mogen pas op straat worden aangeboden op de ochtend van de afgesproken ophaaldag.

Meer nieuws

Al het nieuws