voor inwoners, met gemeenten

Voedselbank GenV en GAD samen tegen voedselverspilling

Publicatiedatum: 16 oktober 2017

De voedselbanken in de Gooi en Vechtstreek delen zoveel mogelijk voedsel uit aan cliënten en proberen zo min mogelijk afval te produceren. Toch is niet te voorkomen dat voedsel dat niet meer geschikt is voor consumptie moet worden weggegooid. Daar trekken de GAD en de voedselbanken nu samen in op: de GAD gaat dat voedsel bij de voedselbanken ophalen zodat het verwerkt kan worden tot biogas en compost.

Behalve het groene afval, gaat de GAD ook het verpakkingsmateriaal en restafval apart bij de voedselbanken ophalen. Het papier en karton brengen de voedselbanken zelf naar de verwerker. Zo kunnen zoveel mogelijk grondstoffen uit het voedsel, papier en verpakkingsmateriaal hergebruikt worden.

De GAD haalt alleen afval van huishoudens op, maar omdat de voedselbank volledig op vrijwilligers draait, geen commerciële activiteiten uitoefent en afhankelijk is van giften en gratis diensten, biedt de GAD deze oplossing. Bovendien kan de GAD zo een bijdrage leveren aan het doel van de voedselbanken: mensen helpen die het nodig hebben en voedselverspilling tegengaan. In de regio Gooi en Vechtstreek zijn twee voedselbanken, in Bussum en Huizen. Deze hebben uitgiftepunten in onder andere Weesp, Bussum en Hilversum en Huizen.

 

Meer nieuws

Al het nieuws