voor inwoners, met gemeenten

Winnaar E-waste race: Rehobothschool in Huizen

Publicatiedatum: 13 oktober 2020

Basisschool de Rehoboth uit Huizen is met 5393 apparaten en een score van 2781 punten de winnaar van de E-waste Race. Het was een spannende eindstrijd! Wethouder Marlous Verbeek van de gemeente Huizen overhandigde de leerlingen de prijs, een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. In totaal haalden 9 scholen 28.121 apparaten op!

Vier weken lang zijn 9 scholen in de regio de strijd aangegaan tegen het elektronisch afval.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Buurtbewoners konden de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt.

Van 11 september tot 9 oktober hebben de leerlingen van verschillende basisscholen zich ingezet om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De scholen die hebben deelgenomen zijn: L.WJ. van Hasseltschool (Hilversum), De Wilgetoren (Hilversum), De Sterrenschool (Hilversum), Chr. SBO Het Mozaïek (Hilversum), Rehobothschool (Huizen), Flevoschool (Huizen), De Ark (Huizen), De Regenboog (Kortenhoef), Meester Kremerschool (Nederhorst Den Berg).

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek is een initiatief van de GAD in samenwerking met Weee Nederland. Zo zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Meer nieuws

Al het nieuws