voor inwoners, met gemeenten

Wegen soms onbegaanbaar voor inzamelwagen

Publicatiedatum: 11 februari 2021

Zijn alle containers in uw straat aan het eind van de dag nog vol? Dan is de kans groot dat onze inzamelwagen door sneeuw of gladheid uw straat vandaag niet in kon. De volle containers mogen dan aan de straat blijven staan. Onze chauffeurs komen tot 3 dagen na de inzameldag terug om te zien of de inzamelwagen weer veilig uw straat in kan.

Maar let op: dit geldt alleen als straten niet goed begaanbaar zijn. Zijn de containers van uw buren wel geleegd, maar die van u niet? Dan is het afval in uw container waarschijnlijk bevroren of de container stond nog niet aan de straat toen de inzamelwagen langskwam. Laat de container dan niet aan de straat staan, maar zet hem op de volgende inzameldag weer klaar om te legen.

U kunt onze medewerkers helpen. Zet de volle container altijd op een plek die vanaf de straat goed toegankelijk is. Doe dat uiterlijk om 07.30 uur op de inzameldag, ook als u gewend bent dat we later op de dag komen. Het tijdstip waarop we langskomen, kan namelijk verschillen.

Ook met het parkeren van uw auto kunt u rekening houden met de ruimte die nodig is voor de inzamelwagen. Zet uw auto daarom zoveel als mogelijk aan de rand van of naast de rijbaan of volledig in een parkeervak.

Tips om bevroren container te voorkomen

Meer nieuws

Al het nieuws