voor inwoners, met gemeenten

Wijzigingen inzameling rond Hemelvaartsdag en Pinksteren

Publicatiedatum: 7 mei 2021

Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) zamelt de GAD geen afval en grondstoffen in. Ook zijn de scheidingsstations, Klantenservice en GAD-kantoor die dagen gesloten. De inzameling verschuift naar een andere dag.

Huis aan huis inzameling

De inzameling in plaats van de Hemelvaartsdonderdag gebeurt een dag eerder, op woensdag 12 mei. De inzameling in plaats van Pinkstermaandag gebeurt een dag later, op dinsdag 25 mei.

Op de inzamelkalender (te  vinden in de GAD-app en op gad.nl) ziet u uw eigen persoonlijke inzamelschema. Daar kunt u altijd zien wanneer wij bij u langskomen om uw huishoudelijk afval op te halen en om welke grondstof het gaat. Want afval = grondstof.

De verschuiving van de inzameldag betekent dat onze medewerkers op de vervangende dag een dubbel aantal containers en zakken moeten legen of ophalen. We rijden die dag van 07.30 tot 21.00 uur. Het is die dag extra belangrijk dat uw container of afvalzak uiterlijk om 07.30 uur aan de straat staat, want we kunnen vroeger langskomen dan u gewend bent. De avond voor de inzameldag aan de straat zetten mag ook, vanaf 20.00 uur.

Wanneer de containers en zakken goed zichtbaar en bereikbaar zijn, kunnen onze medewerkers sneller werken. Wilt u hiermee alstublieft rekening houden bij bijvoorbeeld het parkeren van uw auto?

Scheidingsstations

De scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp zijn op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) gesloten. In die weken kan het op de andere dagen extra druk zijn op de scheidingsstations, met langere wachttijden voor de toegang.

Meer nieuws

Al het nieuws