voor inwoners, met gemeenten

Wijzigingen rondom de feestdagen

Publicatiedatum: 12 december 2019

De feestdagen komen er aan en dat betekent een aantal tijdelijke wijzigingen in het afval ophalen en de openingstijden van de scheidingsstations. We zetten ze even op een rijtje.

Gewijzigde openingstijden scheidingsstations

Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluiten de scheidingsstations in Hilversum, Bussum, Huizen en Weesp om 15.00 uur. De dagen tussen Kerstmis en oud en nieuw zijn de scheidingsstations zoals gebruikelijk geopend.

Inzameling Eerste en Tweede kerstdag verschuift

Eerste kerstdag woensdag 25 december schuift naar dinsdag 24 december

Tweede Kerstdag donderdag 26 december schuift een dag op naar vrijdag 27 december.

Op die dinsdag en vrijdag halen wij bij meer woningen dan normaal het afval op. Hierdoor komen we mogelijk later uw bak legen dan u gewend bent. Dit kan uitlopen tot 21.00 uur.

Op de inzamelkalender vindt u uw persoonlijke inzamelschema. U kunt deze vinden via de homepage van deze website. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer in te vullen.

Als u de gratis GAD inzamelapp op uw telefoon of tablet download, dan blijft u altijd op de hoogte en kunt u ook aangeven dat u een melding wilt ontvangen wanneer u welke container aan de weg moet zetten.

Nieuwjaarsdag.

De inzameling van het huishoudelijk afval van woensdag 1 januari 2020 (nieuwjaarsdag) vindt plaats op donderdag 2 januari, dit kan wel tot ‘s avonds 21.00 uur duren. Dus laat uw bak aan de straat staan.

 

Kerstbomeninzameling

Omdat de kerstbomen worden verwerkt tot biomassa en compost kunnen alleen kerstbomen worden meegenomen zonder lampjes, versiering, pot of houten kruis. Zorgt u ervoor dat de kerstboom voor 7.30 uur aan de weg ligt?

Maandag       6 en 13 januari          Gooise Meren en Hilversumse Meent

Dinsdag         7 en 14 januari          Hilversum

Woensdag     8 en 15 januari          Huizen en Blaricummermeent

Donderdag   9 en 16 januari          Laren en Blaricum inclusief Bijvanck

Vrijdag         10 en 17 januari         Wijdemeren en Weesp

In Muiden en Muiderberg regelt de gemeente zelf de inzameling.

 

 

Meer nieuws

Al het nieuws