voor inwoners, met gemeenten

Zet de papiercontainer eerder aan de straat

Publicatiedatum: 2 april 2020

Dringend advies: zet de papiercontainer voortaan vóór 7.30 uur aan de straat. Ook bij de papierinzameling loopt de GAD tegen de consequenties aan van het coronavirus.

De GAD zamelt oud papier en karton in samen met verenigingen, clubs en scholen. Zij krijgen daar een vergoeding voor. Vanwege de inzet van deze vrijwilligers wordt papier vaak in de avond ingezameld. Door het coronavirus krijgen steeds meer verenigingen het niet voor elkaar vrijwilligers te mobiliseren. Om de dienstverlening door te laten gaan zijn we genoodzaakt de papierinzameling voor veel wijken nu ook overdag plaats te laten vinden. Dat is natuurlijk anders dan inwoners gewend zijn. We kunnen niet per wijk aangeven of de inzameling overdag plaatsvindt of in de avond. We roepen dan ook iedereen op hun papiercontainer (blauwe bak) vóór 7.30 uur aan de straat te zetten op de inzameldag. De avond ervoor na 20.00 uur mag ook.

De GAD probeert iedereen zoveel mogelijk te informeren. Het is belangrijk om onze informatiepagina in de gaten te houden. Daar zijn alle maatregelen vanwege het coronavirus te vinden. Zoals de aanpassingen van het inzamelen van gft. Die was sinds 1 maart eens per week, die is aangepast naar eens per twee weken.

Meer nieuws

Al het nieuws