voor inwoners, met gemeenten

Zonnige en leerzame open dag GAD

Publicatiedatum: 9 oktober 2018

Een kleine 500 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag 6 oktober de open dag van de GAD op het Overlaadstation in Hilversum. Het werd een zonnige en leerzame dag.

De kraam van de afvalcoaches waar inwoners advies konden inwinnen over afvalscheiding werd de hele dag druk bezocht. “De bezoekers van de stand hebben over het algemeen de motivatie om goed afval te scheiden, maar toch in gesprek valt op dat men niet altijd de juiste kennis heeft over wat wel en niet in een container mag. Wij informeren en wijzen we ze op de scheidingswijzer op de website of de inzamelkalender app. Die kun je altijd raadplegen bij twijfel,” vertelt Jeroen Langeweg, afvalcoach GAD.

Gezinnen met jonge kinderen waren sterk vertegenwoordigd onder de bezoekers. Er was dan ook genoeg te doen en te ontdekken. Vele kindergezichtjes werden geschminkt, tientallen kleurplaten en portemonnees gemaakt van drinkpakken kwamen uit de creatieve workshopruimte. In de cabine kijken van de inzamelwagens was ook populair. Iedereen wist de claxon goed te vinden. Op het terras in de zon was het voor bezoekers goed vertoeven, met het vrolijke gelach en gegil van het springkussen op de achtergrond.

Partners in het verwerken van grondstoffen afkomstig van huishoudelijk afval vonden het fijn om ook eens met inwoners in gesprek te zijn. “Inwoners komen toch met andere vragen dan bijvoorbeeld op een beurs met vakmensen. Weten wat er speelt of ontdekken wat misvattingen zijn met betrekking tot het verwerken van pmd hoor je nu eens direct uit de mond van de mensen waar het afval scheiden begint. Dat hebben we als zeer waardevol ervaren,” aldus Marc van Suez, de verwerker van plastic en metalen verpakkingen en drankkartons. De GAD kijkt terug op een goede dag.

Kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina!

RegioHub over onze open dag

Meer nieuws

Al het nieuws