Jaarlijkse E-waste race

voor inwoners, met gemeenten

Meerdere basisscholen uit regio Gooi en Vechtstreek doen jaarlijks mee met de E-waste Race. De deelnemende basisscholen gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan door het inzamelen van oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Tijdens de E-waste Race leren kinderen op leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen.

Na een gastles, gegeven door gedreven experts, zijn de scholieren klaar om hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Zij gaan zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval gemakkelijk aanbieden via www.ewasterace.nl. Leerlingen komen deze spullen dan aan huis ophalen.

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek vindt jaarlijks plaats. De race is een initiatief in samenwerking met GAD en Weee. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.