Vervanging behuizing gft-containers in deel van Weesp

voor inwoners, met gemeenten

Vervanging behuizing gft-containers in deel van Weesp

Publicatiedatum: 2 september 2019

In week 37, vanaf maandag 9 september krijgen de groente- fruit- en etensresten (gft-) containers in een deel van wijk Noord een nieuwe behuizing. De vervangingswerkzaamheden vinden plaats in de Sportparklaan, Henriëtte Roland Holsthof, de Jan Prinsstraat, H. Marsmanstraat, E. du Perronstraat en op het Jan Campertplein.

De oude behuizing van de gft-container was aan vervanging toe. De nieuwe container blijft bestemd voor groente- fruit- en etensresten. Nog steeds bestaat het restafval voor een derde uit groente- fruit en etensresten. Een volle container met groente-, fruit- en etensresten levert 15-20 kilo compost op en genoeg biogas voor een huishouden om 4 weken op te koken.

De werkzaamheden
De oude container wordt eruit getild en de nieuwe behuizing wordt geplaatst, het gat zal met zand worden opgevuld. Er worden geen graafwerkzaamheden verricht. Direct na plaatsing kan de gft-container gebruikt worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Knipscheer Infrastructuur en kunnen wat overlast veroorzaken.

Foto: voorbeeld nieuwe gft-container behuizing

Meer artikelen

Alle artikelen