Let op: de inzameling is per 1 januari veranderd! Lees meer op onze speciale pagina.

Op de inzamelkalender kunt u zien wanneer we welk afval bij u ophalen. Om de inzamelkalender voor uw straat in te zien, te downloaden of te printen, voert u op deze website uw postcode en huisnummer in.

De kalender laat alleen zien op welke dag we komen, niet hoe laat. Omdat we zo efficiënt mogelijk willen inzamelen kan dat tijdstip wisselen, van ’s ochtends vroeg tot in de avond.

Zet uw container uiterlijk om 7.30 uur aan de straat, dan weet u zeker dat deze op tijd klaar staat om te worden geleegd. De avond ervoor vanaf 20.00 uur is ook goed. En is hij geleegd, laat uw kliko dan niet op straat staan, en haal hem uiterlijk voor 22.00 uur binnen. Dat is wel zo prettig voor uw buren.

Ook goed om te weten: in de kalender staan alleen de inzameldagen voor huishoudens die gebruik maken van kliko’s. De data voor het legen van de gezamenlijke (ondergrondse) containers in uw buurt of wijk staan er niet op. Waarom niet? Als u deze containers gebruikt, kunt u er altijd uw afval in kwijt. Net geleegd of bijna vol, dat maakt niet uit.