Op de inzamelkalender kunt u zien wanneer we welk afval ophalen. Om de inzamelkalender voor uw straat in te zien, te downloaden of te printen, voert u hieronder uw postcode en huisnummer in.

Maar let op: de kalender laat alleen zien op welke dag we komen en niet hoe laat. Door omstandigheden kan dat tijdstip wisselen, van ’s ochtends vroeg tot in de avond. Dat maakt dat we efficiënter kunnen inzamelen.

Zet uw container daarom uiterlijk om 7.30 uur aan de straat, dan weet u zeker dat deze op tijd klaar staat om te worden geleegd. De avond ervoor vanaf 20.00 uur is ook goed. En is hij geleegd, laat uw kliko dan niet op straat staan. Da’s wel zo prettig voor uw buren.

Ook goed om te weten: in de kalender staan alleen de inzameldagen voor huishoudens die gebruik maken van kliko’s. De data voor het legen van de gezamenlijke (ondergrondse) containers in uw buurt of wijk staan er niet op. Waarom niet? Als u deze containers gebruikt, kunt u er altijd uw afval in kwijt. Net geleegd of bijna vol, dat maakt niet uit.

Met onderstaand formulier kunt u uw afvalkalender opvragen en downloaden of uzelf inschrijven voor de afvalreminder.

Herinnering via mobiel of e-mail

Nog makkelijker dan de afvalkalender zijn de gratis GAD-app voor uw mobiele telefoon en de gratis e-mail service. Die geven u een seintje wanneer het tijd is om uw kliko aan de straat te zetten.