voor inwoners, met gemeenten

Van alle afvalsoorten wordt glas in onze regio het beste gescheiden: ruim driekwart van de totale hoeveelheid zamelen we al gescheiden in, dankzij u.

De glasbak

In elke wijk is wel een glascontainer te vinden. Op dit moment worden op een aantal plekken in de regio de glascontainers vervangen. Misschien is het u al opgevallen dat u niet langer bruin of groen glas hoeft te scheiden. De wijze van verwerking is vernieuwd waardoor we enkel doorzichtig ( ook wel wit genoemd) of gekleurd glas scheiden. De nieuwe glasbakken hebben nog wel drie openingen. Witte opening voor doorzichtig glas en groene opening voor alle kleuren glas. Flessen en potten mogen gewoon met dop in de glasbak. Het hoeft niet schoon, wel leeg graag.

Staat een glasbak naast woningen? Houdt u dan rekening met de buren, het glas inwerpen maakt lawaai. Gooi bij voorkeur uw glas niet weg tussen 21.00 en 7.30uur

<Op de foto in de header ziet u nog een oudere glasbak, deze staan ook nog in de regio. Ook voor deze glasbakken geldt dat u indien gewenst de verschillende kleuren niet meer hoeft te scheiden. Alleen doorzichtig en gekleurd glas wordt gescheiden ingezameld.>

Wel / niet

Wel of niet in de glascontainer? Er zijn verschillende soorten glas.

  • Glazen potten en flessen (‘verpakkingsglas’) mogen in de glasbak.
  • Andere glassoorten, zoals drinkglazen, schalen en vazen horen bij het restafval.
  • Spiegels en vensterglas kun je inleveren bij de glashandel of op een van onze scheidingsstations.

Twijfelt u? Kijk dan in de afvalscheidingswijzer.

Hergebruik

Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Recyclen bespaart veel grondstoffen en energie. Je helpt het milieu dus als je glazen flessen en potten in de glasbak gooit.