voor inwoners, met gemeenten

Wilt u iets weggooien, maar is het te groot voor de container? Dan zijn er twee mogelijkheden. U brengt het zelf naar één van de vier GAD-scheidingsstations of u maakt een afspraak om het te laten ophalen.
Zet nooit uw groot (tuin)afval aan de straat zonder een ophaalafspraak.

Wij halen door de hele regio met verschillende wagens verschillende soorten grofvuil op. Om dit goed in te kunnen plannen kan dit betekenen dat u wat langer moet wachten voor wij bij u langs kunnen komen.

Of u kunt ons hiervoor bellen (tussen 8.15 en 12.00 uur).

Wat halen we zoal op:

  • kapotte meubels
  • takkenbossen (snoeiafval, bind dit goed samen tot handzame bundels)
  • tapijt
  • kapotte koelkasten (bied koelkast rechtop en leeg aan en verwijder bij inbouwkoelkasten de ombouw, zoals houten deur en bovenblad)
  • groot verpakkingskarton (deze dozen moeten leeg zijn, dus geen plastic of piepschuim erin)

Tip

Bij de aanschaf van uw elektrische apparaten betaalt u een verwijderingsbijdrage. Bij aanschaf van een nieuw apparaat kunt u de winkel/leverancier vragen uw oude apparaat direct mee te nemen.

Geef bruikbare spullen een tweede leven

Zijn de spullen die u wilt laten ophalen nog goed bruikbaar, schoon en heel? Een kringloopwinkel kan uw spullen een tweede leven geven. U kunt het zelf wegbrengen of een ophaalafspraak maken met:

Voorwaarden

Afval dat niet in uw container past of hoort, haalt de GAD graag bij u op. Om te zorgen dat dat zonder problemen gaat én uw straat netjes blijft, gelden er wel voorwaarden. Streng zijn is nooit leuk, maar voldoet u niet aan de voorwaarden, dan hoeven onze medewerkers uw afval niet mee te nemen. De voorwaarden doorlezen is een kleine moeite en kan veel ergernis voorkomen.

Spelregels voor het ophalen van grof huishoudelijk (tuin) afval