voor inwoners, met gemeenten

Neem contact op

Samen kunnen we zorgen dat de afvalinzameling goed verloopt én dat uw straat en wijk netjes blijven. Ziet u iets wat niet door de beugel kan? Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen.

Ook op het gebied van afvalinzameling zijn er rechten en plichten. Voor u en voor ons. Die staan in de regionale Afvalstoffenverordering (ASV) en de landelijke Wet Milieubeheer. Daarnaast zijn er praktische voorwaarden, waarmee u kunt zorgen dat wij uw afval goed kunnen ophalen.

Dat is niet omdat wij zo van regeltjes houden. Wel willen we graag zo efficiënt mogelijk inzamelen; gescheiden en zonder gevaar of overlast. De ASV, Wet Milieubeheer en de voorwaarden helpen daar bij, net als onze medewerkers.

Toezicht en handhaving

Onze medewerkers van Toezicht & Handhaving zijn elke dag in de regio aanwezig. Hier controleren ze op het aanbieden van huishoudelijk afval en onderzoeken ze bijvoorbeeld dumpingen. Meer lezen over Toezicht & Handhaving? Dat kan op de speciale pagina.

Afvalcoaches

De afvalcoaches gaan dagelijks op pad. Op straat, bij bijeenkomsten en evenementen en aan huis kunt u hen tegenkomen. Ze geven op allerlei plekken informatie over omgaan met afval en kunnen samen met u zoeken naar oplossingen wanneer u tegen een probleem aanloopt bij het afval scheiden. Lees er meer over op hun pagina.