voor inwoners, met gemeenten

We weten dat het niet altijd even eenvoudig is om uw afval goed te scheiden en minder restafval over te houden. Om het makkelijker te maken, geven we u graag tips en advies. U vindt ze, per afvalsoort, op de pagina Grondstoffen. En ook handig: welke grondstoffen horen waar?

Afvalcoach

U kunt zomaar de afvalcoaches van de GAD tegen het lijf lopen. Zij geven op allerlei plekken informatie over omgaan met uw afval. Wat gaat in welke bak, hoe kunt u het afval scheiden makkelijker maken, hoe houdt u minder restafval over? Bij dat soort vragen kan onze klantenservice of de afvalcoach u vaak verder helpen. U kunt onze klantenservice bereiken via 035-699 1888.

De afvalcoaches gaan dagelijks op pad. Op straat, bij bijeenkomsten en evenementen en aan huis kunt u hen tegenkomen. Zelf een afspraak maken voor een gesprek kan ook. De afvalcoach geeft u dan telefonisch of bij u thuis advies.

Hebt u zelf een tip?

Hebt u een tip waarmee ook andere inwoners hun afval makkelijk kunnen scheiden of verminderen? Vertel het uw buren, vrienden en familie! En vertel het ons, dan kunnen wij uw tip doorgeven aan anderen.