voor inwoners, met gemeenten

Over afval valt een heleboel te leren. Wat is het precies en waarom spreken we vaak over hergebruik, recyclen en grondstoffen? Om kinderen ook al bekend te maken met het belang van hergebruik werken we samen met de Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek. Zij zijn specialist op het gebied van natuur- en milieu onderwijs in onze regio. Wij zijn specialist op het gebied van afvalverwerking. Samen hebben we verschillende onderwijsprogramma’s ontwikkeld.

Scholen

Via de NME-wijzer Gooi- en Vechtstreek kunt u kiezen uit verschillende educatieve programma’s. Overige behoeften in educatie kunnen altijd besproken worden.

Bezoek aan scheidingsstation

Met een schoolklas één van de GAD-scheidingsstations bezoeken kan ook. In ongeveer drie kwartier laten we de kinderen zien hoe we afval scheiden en waarom we dat doen. Een medewerker van het scheidingsstation verzorgt de rondleiding en vertelt over de werkzaamheden, laat zien welk afval aangeboden wordt en waar je rekening mee moet houden om te bepalen hoe je het afval scheidt. Ook komt het recyclen van afval aan bod. Een excursie naar een scheidingsstation kunt u bij GAD aanvragen.