voor inwoners, met gemeenten

Op de inzamelkalender kunt u zien wanneer we welk afval bij u ophalen. Het is erg handig om dit met een gratis app op uw telefoon of tablet te installeren. U krijgt dan een melding wanneer u de container aan de straat moet zetten.

Om de inzamelkalender voor uw straat in te zien, te downloaden of te printen, voert u op deze website uw postcode en huisnummer in.

De kalender laat alleen zien op welke dag we komen, niet hoe laat. Omdat we zo efficiënt mogelijk willen inzamelen kan dat tijdstip wisselen, van ’s ochtends vroeg tot in de avond.

Zet uw container uiterlijk om 7.30 uur aan de straat, dan weet u zeker dat deze op tijd klaar staat om te worden geleegd. De avond ervoor vanaf 20.00 uur is ook goed. En is hij geleegd, laat uw kliko dan niet op straat staan, en haal hem uiterlijk voor 22.00 uur binnen. Dat is wel zo prettig voor uw buren.

Ook goed om te weten: in de kalender staan alleen de inzameldagen voor huishoudens die gebruik maken van kliko’s. Voor textiel en papier/karton kan iedereen de inzamelkalender raadplegen. De data voor het legen van de gezamenlijke (ondergrondse) containers in uw buurt of wijk staan er niet op. Waarom niet? Als u deze containers gebruikt, kunt u er altijd uw afval in kwijt. Net geleegd of bijna vol, dat maakt niet uit.

GAD-app

De Inzamelkalender-app vertelt u precies welke container u wanneer buiten kunt zetten. Zo hoeft u nooit meer een ophaaldag te missen. En in de afvalwegwijzer die in de app staat kunt u makkelijk opzoeken welk afval waar hoort. Praktische tips zoals openingstijden en adressen van de scheidingsstations vindt u ook in de app.

Tips bij het opslaan

  • Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is om de gegevens op te slaan, wanneer de telefoon niet voldoende ruimte heeft dan kunnen de instellingen niet opgeslagen worden.
  • Oude apps verwijderen, ook uit de map via instellingen cache en daarna opnieuw installeren
  • Soms is het goed om de telefoon of tablet geheel te resetten en te backuppen
  • Een firewall of proxyserver houden soms ook meldingen tegen.

Kijk voor meer tips na het installeren van de app onderaan de lijst bij “Tips gebruik app”.

U kunt de gratis Inzamelkalender-app downloaden voor Android en iPhone.

nieuwe app GAD